Competitie

Informatie

Inschrijven jeugd

Indeling / Uitslagen


Dinsdag
Dames 45+ dubbel TIOD 1

Donderdag
Mixed 17+ dubbel TIOD 1

Vrijdag
Mixed 17+ TIOD 1 2 3 4

Zaterdag
Dames 17+ TIOD 1 2 3
Heren 17+ TIOD 1 2 3
Heren 35+ TIOD 1 2
Mixed 17+ TIOD 1 2
Mixed 45+ dubbel TIOD 1

Zondag
Heren AL TIOD 1
Mixed 10-14 TIOD 1
Mixed 11-17 TIOD 1 2
Mixed AL TIOD 1 2 3

 

 

Jeugd competitie - Algemene informatie

Competitie

Worldtour 
Voor iedere leeftijdscategorie is het mogelijk om competitie te spelen. De jeugd van 6 t/m 11 jaar speelt Worldtour. De worldtour is iedere eerste zondag van de maand en loopt van april tot en met november. Je speelt telkens bij een andere vereniging en speelt korte wedstrijdjes in de vorm van tiebreaks. Het is een heel laagdrempelige manier om lekker te tennissen. Ook als je net begonnen bent met tennissen kan je worldtour spelen. 

De leeftijdscategorie van 6 t/m 9 jaar speelt worldtour rood. Ze spelen met rode ballen op een miniveld.
Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar spelen worldtour oranje. Er wordt met oranje ballen gespeeld op een driekwartveld.


Voorjaar- en najaarscompetitie.
Vanaf 10 jaar kan je competitie spelen. De leeftijdscategorie 10-12 jaar speelt Groene voorjaarscompetitie op de zondagen. Van 11 t/m 17 jaar kan je je opgeven voor de landelijke competitie in de weekenden. 

Je speelt 6 of 7 keer. Die dagen zijn verdeeld over ongeveer 2 maanden. De voorjaarscompetitie begint in april en de herfstcompetitie begint in september.

Met de competitie speel je in een team van 4, 5 of 6 personen. Je kunt kiezen tussen de woensdagmiddagcompetitie en de zaterdag- en zondagochtendcompetitie in het voorjaar. Voor de wat sterkere jeugd is het ook mogelijk om op zondagochtend in de landelijke competitie te spelen. In de herfst is de competitie op woensdagmiddag en zondagochtend. De woensdagcompetitie is tot en met 13 jaar en de zaterdag- en zondagcompetitie is tot en met 17 jaar. Je kunt binnen de verschillende leeftijdcategoriën. kiezen om te spelen in een meisjeteam, een jongensteam of een gemengd team.
Je wordt met een aantal andere teams van andere verenigingen ingedeeld. Het is dus de bedoeling dat je uitwedstrijden en thuiswedstrijden speelt. Elke week ga je op de competitie dag tegen een ander team spelen. Meestal is het om en om: de ene week thuis en de andere week uit. Vaak speel je in het district Rotterdam, dat betekent dat je meestal wel in de buurt van Gouda moet spelen.
In een competitie worden altijd enkel wedstrijden gespeeld en dubbel wedstrijden. Dit wissel je met elkaar om. Dus de ene keer speel je een enkel en dubbel en de andere keer bijvoorbeeld twee dubbels.
Als je thuis speelt zorg je er met je team voor dat je wat lekkers hebt, voor de tegenstanders en voor je eigen team. Van TIOD krijg je twee flessen frisdrank en aan het einde van de dag zorgt TIOD ervoor dat je nog iets lekkers te eten krijgt. Tijdens de wedstrijden moet er altijd één van de ouders van een teamlid aanwezig zijn voor de begeleiding en de ontvangst van de tegenstanders. Als je uit speelt moet één van de ouders voor het vervoer en de begeleiding zorgen.
Het is ontzettend leuk en gezellig om mee te doen aan de competitie en je doet een heleboel wedstrijdervaring op. Schrijf je dus zeker in voor de competitie! 

Speeldagen competitie 2017

Dag

Groen en Geel voorjaar
 Groen en Geel najaar  

1

9 april

 17 september

 

2

17 april (2e Paasdag)

 24 september

 

3

30 april

 1 oktober

 

4

7 mei

 8 oktober

 

5

14 mei

 15 oktober

 

6

21 mei

 22 oktober

 

7

 28 mei

 29 oktober

 

Inhaaldag

23 april

 5 november

 

Inhaaldag

25 mei (Hemelvaart)

 12 november

 

Inhaaldag

5 juni (2e Pinksterdag)  19 november  

Inhaaldag

 

 

 

De speeltijden zijn te vinden op www.knltb.nl

Indeling groene competitie (voorjaar)
Indeling mix 10 t/m 14
Indeling jongens 11 t/m 17


Speeldagen Worldtour 2017 (Rood en Oranje)

Indeling en programma oranje (19 maart t/m 26 april)
Indeling en programma oranje (11 t/m 25 juni)


Zondag 19 maart
Zondag 26 maart
Zondag 2 april
Zondag 16 april (1e Paasdag)
Zondag 11 juni
Zondag 18 juni
Zondag 25 juni
Zondag 10 september
Zondag 17 september
Zondag 24 september
Zondag 1 oktober
Zondag 8 oktober